2018. január 13., szombat

Fetás-avokádós kenyérsaláta



Hozzávalók:


  • 30 dkg fetasajt
  • 2 kis ciabatta kenyér (diétázóknak teljes kiőrlésű kenyér)
  • 4 összmarék vegyes saláta
  • 2 avokádó
  • 6 paradicsom (koktélparadicsomot használtam)
  • 1 citrom
  • 0,5 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • csipetnyi cukor
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk. A kenyeret kockára vágva pirítani kezdjük a vajon, közben reszelt fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
  • Az öntethez kikavarjuk az olajat, 1 evőkanálnyi citromlevet, csipetnyi cukrot, sót, és borsot.
  • Egy nagy tálban összekavarjuk a vegyes salátát cikkekre vágott paradicsommal, kockára vágott avokádóval és fetasajttal, valamint egy kevés reszelt citromhéjjal.
  • Végül összeforgatjuk a ropogós kenyérdarabokkal, és az öntettel.

Nincsenek megjegyzések: