2017. december 21., csütörtök

Mandulás halfalatok



Régóta nem panírozok hagyományosan (liszt, tojás, zsemlemorzsa), mivel sem a liszt, sem a zsemlemorzsa nem szolgál semmi jóval, ami az egészségemet illeti, de a családomnak sem.
Ezért régóta próbálgatom, mivel lehet kiváltani, hogy finom panírozott dolgokat ehessünk.
A mandula az egyik alternatíva, ami tetszik nekünk, ezért ezek a halfalatkák is mandulabundát kaptak. Nagyon szívesen fogyasztják így a gyerekek is.


Hozzávalók 4 személyre:
 
  • 50 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
  • 20 dkg mandula
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál (zab)liszt
  • só, őrölt bors

A fokhagymás szószhoz: 

  • 10 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg tejföl
  • 1 citrom
  • 2 cikk reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 0,5 teáskanál méz
  • őrölt bors
  • kevés apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése: 

  • A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd papírtörlővel szárazra töröljük. 
  • Nagyobb falatokra felvágjuk, sóval, és borssal összeforgatjuk. 
  • A mandulát késes aprítóban megdaráljuk, nem túl finomra. Ezután a hafalatokat először lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül pedig mandulába forgatjuk. 
  • Egy serpenyőben vajat hevítünk, és a halat 2-3 részletben ropogósra sütjük. 
  • A szószhoz a hozzávalókat alaposan kikavarjuk, majd a ropogós halfalatok mellé tálaljuk. Cikkekre vágott citromot kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: