Régóta nem panírozok hagyományosan (liszt, tojás, zsemlemorzsa), mivel sem a liszt, sem a zsemlemorzsa nem szolgál semmi jóval, ami az egészségemet illeti, de a családomnak sem.
Ezért régóta próbálgatom, mivel lehet kiváltani, hogy finom panírozott dolgokat ehessünk.
A mandula az egyik alternatíva, ami tetszik nekünk, ezért ezek a halfalatkák is mandulabundát kaptak. Nagyon szívesen fogyasztják így a gyerekek is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
- 20 dkg mandula
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 evőkanál (zab)liszt
- só, őrölt bors
A fokhagymás szószhoz:
- 10 dkg natúr joghurt
- 15 dkg tejföl
- 1 citrom
- 2 cikk reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 0,5 teáskanál méz
- őrölt bors
- kevés apróra vágott petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
- A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd papírtörlővel szárazra töröljük.
- Nagyobb falatokra felvágjuk, sóval, és borssal összeforgatjuk.
- A mandulát késes aprítóban megdaráljuk, nem túl finomra. Ezután a hafalatokat először lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül pedig mandulába forgatjuk.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk, és a halat 2-3 részletben ropogósra sütjük.
- A szószhoz a hozzávalókat alaposan kikavarjuk, majd a ropogós halfalatok mellé tálaljuk. Cikkekre vágott citromot kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése