2017. december 31., vasárnap

Céklás spenótsaláta fetával



Hozzávalók 2 személyre: 

  • 10 dkg friss bébi spenót
  • 1 közepes cékla
  • 20 dkg fetasajt
  • 4 dkg mandula
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só, őrölt bors


-->
Elkészítése: 

  • A céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd puhára főzzük. 
  • Egy tálkában kikavarjuk az olajat, a balzsamecetet, illetve a sót, borsot. 
  • Miután a cékla kihűlt, az öntettel összekavarjuk, és 10 percig űllni hagyjuk. 
  • Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, ezután késsel tetszőleges darabokra vagdossuk. 
  • A spenótot alaposan megmossuk, és lecsöpögtetjük. 
  • Egy nagy tányérra szedjük, megsózzuk, a tetejére szórjuk az ízesített céklát, majd rámorzsoljuk a fetasajatot, és megszórjuk mandulával.

Nincsenek megjegyzések: