2017. augusztus 23., szerda

Répás-babos tortilla tekercsek



Hozzávalók 4 személyre:


  • 1 kis doboz vörösbab (konzerv, 24 dkg)
  • 3 sárgarépa
  • 0,5 hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 tortilla lap
  • 1,5 dl zöldségalaplé
  • 1-1 teáskanál currypor és fűszerpaprika 
  • 0,5 teáskanál köménymag
  • só, bors
  • kevés olívaolaj és citromlé
  • petrezselyemzöld


Elkészítése: 


  • Egy nagyobb serpenyőben apróra vágott hagymát, és fokhagymát pirítunk. 
  • A répát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, majd a háromnegyedét hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és néhány percig pároljuk. Felöntjük alaplével, fűszerezzük, majd 10-15 percig főzzük. Belekavarjuk a lecsöpögtetett babot, és együtt 5 percig pároljuk. 
  • Összeturmixoljuk, belekavarjuk a félretett répát, sózzuk, és borsozzuk, illetve citromlével ízlés szerint picit savanyítjuk. 
  • Végül a krémmel megkenjük a tortilla tekercseket, és fóliába csomagolva egy kevés időre hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tipp: A krémhez csilit is adhatunk, ha szeretjük a pikáns ízeket.

Nincsenek megjegyzések: