2017. augusztus 28., hétfő

Kapucsinó tekercs





Ezzel a süteménnyel vigyázni kell, mert annyira brutál-finom, hogy nem lehet betelni vele. Úgyhogy aki diétázik, az inkább el se olvassa :))


Hozzávalók a piskótához: 

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • 5 tojásfehárje
  • 4 tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 6 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg mogyorókrém
  • 3 dkg instant kapucsinópor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 tasak habfixáló

A karamellszószhoz: 

  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 8 dkg vaj


Elkészítése: 

  • A piskótához egy tálban összekavarjuk a lisztet, sütőport, sót, kakaót, meg a mogyorót. Belekavarjuk a cukorral kihabosított tojássárgáját, vaníliát, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 10-15 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütjük. 
  • Közben készítjük a krémet: a habtejszínt a fixálóval, meg a kapucsinóporral kemény habbá verjük, és hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • A karamellszószhoz egy széles edényben a cukrot felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, összekavarjuk, végül pedig felöntjük tejszíynnel, és kavargatva 1-2 percig forraljuk. Hagyjuk langyosra hűlni. 
  • A piskótát még melegen lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. 
  • Ezután kicsavarjuk, megkenjük vékonyan karamellszósszal, majd a krém felével. A mogyorókrémet márványosan belehúzogatjuk, feltekerjük, kívül pedig bekenjük a maradék krémmel. 
  • Karamellszósszal megcsurgatjuk, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: