Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús: alsócomb, felsőcomb, és szárny
- 6 paradicsom
- 2 zöldhagyma
- 1 kisebb padlizsán
- 3 cikk fokhagyma
- zsálya, oregánó
- 18 dkg joghurt
- 1 citrom
- 5 cm gyömbérgyökér
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál koriander mag
- 0,5 teásknál szegfűszeg
- 0,5 teáskanál csilipehely
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A szegfűszeget, meg a koriandert egy mozsárban összezúzzuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, egy fél citrom reszelt héját, a reszelt gyömbért, meg a csilit, és alaposan összedolgozzuk.
- A joghurthoz kavarjuk.
- A megmosott húst belekavarjuk a fűszeres joghurtba.
- Egy tűzálló tál aljára karikára cvágott zöldhagymát szórunk.
- Belerakjuk a csirkét.
- A padlizsánt, meg a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk és a tálba helyezzük. Megszórjuk zöldfűszerekkel.
- 200 fokos sütőben pirosra sütjük (kb 1 óra).
Tipp: Még finomabb, ha előtte egy
nappal, vagy akár két órával a húst hagyjuk a joghurtban
pácolódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése