2017. augusztus 8., kedd

Joghurtos sült csirke paradicsommal



Hozzávalók: 

  • 1,5 kg csirkehús: alsócomb, felsőcomb, és szárny
  • 6 paradicsom
  • 2 zöldhagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • 3 cikk fokhagyma
  • zsálya, oregánó
  • 18 dkg joghurt
  • 1 citrom
  • 5 cm gyömbérgyökér
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál koriander mag
  • 0,5 teásknál szegfűszeg
  • 0,5 teáskanál csilipehely
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  1. A szegfűszeget, meg a koriandert egy mozsárban összezúzzuk.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy fél citrom reszelt héját, a reszelt gyömbért, meg a csilit, és alaposan összedolgozzuk.
  3. A joghurthoz kavarjuk.
  4. A megmosott húst belekavarjuk a fűszeres joghurtba.
  5. Egy tűzálló tál aljára karikára cvágott zöldhagymát szórunk.
  6. Belerakjuk a csirkét.
  7. A padlizsánt, meg a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk és a tálba helyezzük. Megszórjuk zöldfűszerekkel.
  8. 200 fokos sütőben pirosra sütjük (kb 1 óra).
Tipp: Még finomabb, ha előtte egy nappal, vagy akár két órával a húst hagyjuk a joghurtban pácolódni.

Nincsenek megjegyzések: