2017. augusztus 9., szerda

Cini minis műzli házilag


Kíváncsian figyeltük a gyerekekkel - miközben készítettük- vajon fog-e tetszeni a házi cini minis, meg leszünk-e elégedve..amikor elkészült, megkóstoltuk, leteszteltük, és nekünk nagyon bejött!
Hogy könnyebben lehessen fogyasztani, érdemes picit ázni hagyni evés előtt, de magában is lehet ropogtatni :)

Hozzávalók (kb 50 dkg-hoz):


  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 12 dkg nádcukor
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • a kenéshez és szóráshoz: 2 evőkanál kókuszolaj, 2,5 dkg nádcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:

  • Egy nagy tálban összekavarjuk a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, a fahéjat, a sütport, meg a sót.
  • Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és a tésztát két egyforma részre osztjuk.
  • Két fólia között egyenként 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 2 cm-es szélességű csíkokra felvágjuk egy éles késsel, vagy pizzavágóval. 
  • Megkenjük kókuszolajjal, illetve megszórjuk cukor-fahéj keverékkel.
  • Egyforma nagyságú kis téglalapokra vágjuk, majd egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a darabokat.
  • A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
  • 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  • MIután kihűlt, tejjel fogyasztjuk reggelire.
Tipp: Fogyasztás előtt néhány percig hagyjuk állni a tejben a műzlit, hogy puhuljon. Adhatunk hozzá gyümölcsöt tetsztés szerint.

Nincsenek megjegyzések: