2017. január 26., csütörtök

Zöldséges pirított tészta



Hozzávalók: 
  • 25 dkg makaróni
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 4-6 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 teáskanál gyömbérpor
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 
  • Miközben fő a tészta, előkészítjük a zöldségeket: a hagymát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk (vagy zöldséghámozóval forgácsokat vágunk). A káposztát megmossuk, vékonyra szeljük, a fokhagymát pedig megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. 
  • Egy grill serpenyőben, vagy wokban olajat hevítünk, és a zöldségeket együtt pirítjuk néhány percig, kavargatva. Ízesítjük gyömbérrel, szójaszósszal, sóval, borssal. 
  • Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és összepirítjuk. 
  • Húsok mellé köretnek is finom, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: