2017. január 14., szombat

Mandulatejes zabkása



A zabkását már sok éve, hogy fogyasztjuk, nálunk nagyon gyakori reggeli. A tetejére hogy mi kerül, az mindig változó, nálam a legújabb őrület most a mogyoróvajas-gyümölcsös változat, a gyerekek inkább mézzel-gyümölccsel eszik.
Tejjel készítem, néha viszont készül növényi tejjel is, mint most.
További változatok: itt.

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 15 dkg apró szemű zabpehely
  • 6 dl mandulatej
  • 2 evőkanál eritrit (vagy más édesítő)
  • 1 banán
  • 1 kiwi
  • marék málna (fagyasztott)
  • néhány szem mandula
  • néáhny csepp vanília aroma
Elkészítése:

  • A tejet a zabpehellyel, a vaníliával, meg a cukorral főni tesszük. Lassú tüzön, kavargatva, kb 5 percig főzzük, amíg pépes állagú lesz.
  • Ezután tálikókba adagoljuk, a tetejét pedig kirakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel, mandulával, és mogyoróvajjal.

Nincsenek megjegyzések: