2017. január 30., hétfő

Kagylós tészta


Nagyon finom, jó minőségű kagylót sikerült vásárolnom, ritka jó árban. Elsőként ez a gyors tészta készült, tényleg pár perc, és megvan. Maga a tészta is nagyon jó, talán a legjobb számomra egészséges kategóriában.

Hozzávalók 2 személy részére:

  • 10 dkg hajdinás száraztészta (vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tészta)
  • 10 dkg kagylóhús (fagyasztott)
  • 10 dkg bivalymozarella
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál sűrű joghurt
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • csilipehely


Elkészítése: 

  • A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, a tasakon lévő utasításnak megfelelően (ennek a tésztának 3 perc a főzési ideje). 
  • Leszűrjük, majd összekavarjuk krémsajttal, olívaolajjal, kevés apróra vágott petrezselyemzöddel, illetve a darabokra tépkedett mozarella sajttal. 
  • Serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a fagyasztott kagylót, és kb 2-3 perc alatt, kavargatva megsütjük. A végén hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük. A tésztára halmozzuk tálaláskor, és megszórjuk petrezselyemzölddel, csilivel. 
  • A tetejére 1-1 evőkanálnyi finom, sűrű joghurtot adunk.

Nincsenek megjegyzések: