2016. december 19., hétfő

Csirkés-brokkolis orechiette



Finom, és tápláló gyors, olaszos ebéd, rohanós hétköznapokra. Érdemes kipróbálni ezt a fajta olasz tésztát is, az orechiette-t, finom, érdekes tésztaféle. De akár más fajta tésztával is készülhet ez az étel, és például teljes kiőrlésű spagettivel fogyasztottam.


Hozzávalók:

  • 25 dkg száraztészta (orechiette)
  • 30 dg csirkemell
  • 20 dkg brokkoli
  • 6-8 aszalt paradicsom (olajban eltett)
  • 4 evőkanál bazsalikom pesztó (zöld pesztó)
  • 3 cikk fokhagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csilipaprika
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Az aszalt paradicosmot 5-10 percre forró vízbe áztatjuk.
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  • Megmossuk a húst, nagyon apró kokcára vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon kavargatva lepirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paradicsomot, meg az apróra vágott fokhagymát. Összepirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
  • Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, és a megmosott, rózsáira szedett brokkolit 2 percig főzzük benne. Eközben előkészítünk egy nagy tálat jéghideg vízzel. A brokkolit a hideg vízbe dobjuk, megvárjuk amíg lehűl. Ezzel az eljárással megmarad a brokkoli szép színe, és roppanós állaga.
  • A serpenyőben, a húshoz adjuk a tésztát, a pesztót, meg a brokkolit. Alaposan összekavarjuk, sóval, és borssal ízesítjük.
  • Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott csilipaprikával, illetve meglocsoljuk egy kevés olajjal az aszalt paradicsomról.

Nincsenek megjegyzések: