2016. október 6., csütörtök

Kókuszos céklaleves rizzsel



Hozzávalók:

  • 75 dkg cékla
  • 1 vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 20 dkg basmati rizs
  • 4 dk kókusztej (1 doboz)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál mogyoró
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál kókuszzsír (olaj)
  • 4 teáskanál currypor
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • darabka gyömbérgyökér (6 cm), vagy gyömbérpor
Elkészítése:

  • Egy edényben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát, meg a gyömbért. Hozzáadjuk a hámozott, megmosott, és apró kockára vágott céklát. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd megszórjuk 3 teáskanálnyi curryvel, felöntjük 8 dl ételízesítős vízzel, és 30 percig főzzük.
  • Közben a rizset dupla mennyiségű, enyhén sós vízben néhány perc alatt puhára főzzük.
  • A kókusztejet a leveshez adjuk, az egészet összeturmixoljuk, majd ízesítjük szójaszósszal, és sóval szükség szerint.
  • Tálaláskor a leveshez adjuk a rizset, megszórjuk apróra vagdalt mogyoróval, a maradék curryvel, illetve apróra vágott petrezslyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: