2016. szeptember 26., hétfő

Csípős-gyömbéres nyúlleves


A nyúlhús az egyik kedvenc húsom, így mindig szívesen készítek ételt belőle. Ez ez gazdag, finom, pikáns leves, és egészséges.

Hozzávalók: 

  • 1 nyúl bordái, melle, has felőli része
  • 8 barna csiperkegomba
  • 4 paradicsom
  • 6-8 koktélparadicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 teáskanál koriandermag
  • néhány szem feketebors
  • 2 babérlevél
  • darabka friss gyömbér (kb 5 cm-es)
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 1 csilipaprika
  • petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • 10 dkg apró, vékony száraztészta

Elkészítése: 


  • A nyúl darabjait alaposan megmossuk, majd egy nagyobb fazékban, hideg vízben főni tesszük a meghámozott egész hagymával és fokhagymával, félbevágott paradicsommal, koriandermaggal, feketeborssal, babérlevéllel, gyömbérrel. 
  • Amikor felforrt, kis lángon legalább 1 órán át főzzük, majd a nagyobb darabokat a levesből kiszedjük, és leszűrjük. 
  • A levét visszatesszük főni a megmosott, szeletekre vágott gombával, félbevágott koktélparadicsommal, illetve a száraztésztával. 3-4 perc főzés után ízesítjük szójaszósszal, citromlével, só, borssal, majd tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel, és szeletekre vágott csilivel.

Nincsenek megjegyzések: