2016. július 18., hétfő

Töltött édesburgonya kukorica salátával


Aki szereti az édesburgonyát, ezt az ételt is szeretni fgoja. Én nagyon :)

Hozzávalók 4 személyre: 
  • 4 édesburgonya
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 2 zöldhagyma 
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors


A kukorica salátához: 
  • 2 előfőzött kukorica 
  • fél lilahagyma
  • 1 zöld csilipaprika
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj 
  • 2 evőkanál citromlé


Elkészítése: 

  • Az édesburgonyát megmossuk, szárazra töröljük, és meglocsoljuk a sóval meg borssal összekavart olajjal. Tepsire téve, 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. 
  • A sütőből kivéve, középen, hosszában kissé bevágjuk, és a nyílásba apró kockára vágott sajtot helyezünk. 5 percre a sütőbe toljuk, hogy a sajt elolvadjon. 
  • Közben a kukoricát 1-2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk, és sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd a szemeket levágjuk a kukoricacsőről. 
  • Egy tálikóban összerkavarjuk a kukoricát apróra vágott hagymával, fokhagymával, a karikára vágott csilipaprikával, citromlével, illetve a maradék olajjal. Ízlés szerint sózzuk. 
  • Az édesburgonyát megtöltjük kukoricasalátával, és kockára uborkával.Zöldhagymával, citromcikkekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: