2016. július 28., csütörtök

Gyömbéres sajtkrém


Nagyon egyszerű, ám nagyon finom!

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1 dl sűrű natúr joghurt 
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 sárgarépa
  • kenyérszeletek a tálaláshoz

Elkészítése: 

  • A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk. Egy tálikóban összekavarjuk a sajtkrémet joghurttal, reszelt gyömbérrel, illetve kevés sóval. Kenyészeletekre kenjük a sajtkrémet, a tetejére pedig sárgarépát helyezünk dísznek.
Megj: A gyömbér frissen reszelve rendkívül erős fűszer, ezért az adagolása az ízlésünknek megfelelően változhat.
Tipp: Díszítésként petrezselyemzöldet is szórhatunk a krémre.

Nincsenek megjegyzések: