2016. július 25., hétfő

Gyömbéres áfonyaleves


Nagyon egészséges, tápláló, finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető leves, vagy desszert. A legjobb benne az, hogy nem kell főzni, így az étel telje értékű.

Hozzávalók (4 személyre): 
  • 20 dkg áfonya
  • 15 dkg sűrű, natúr joghurt
  • 3 dl kókusztej
  • 1-2 dl tej
  • 3 evőkanál méz vagy nádcukor
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • néhány citromfűlevél

Elkészítése: 
  • Az áfonyát (néhény szemet félreteszünk a díszítéshez), a joghurtot (1 evőkanálnyit meghagyunk), a mézet, a kókusztejet, meg egy kevés citromfüvet összeturmixoljuk. 
  • Gyömbérrel fűszerezzük, és annyi tejjel hígítjuk, amennyi szükséges ahhoz, hogy a leves krémes állagú, de ne túl sűrű legyen. 
  • Hidegen, néhány szem áfonyával, és egy kevés joghurttal díszítve tálaljuk.


Tipp: Ily módon készíthetünk levest szederből, málnából, eperből, barackból is.

Nincsenek megjegyzések: