2016. június 3., péntek

Sült barackos joghurtkrém


Gyorsan, könnyen elkészíthető édesség, a könnyű, kímélő kategóriából.
A gyermekek bármikor szívesen bekanalazzák :)

Hozzávalók 6 személyre: 

  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg sűrű natúr joghurt
  • 10 dkg barnacukor (nádcukor)
  • 11 sárgabarack
  • 4 dkg méz
  • 1 narancs leve
  • 2 evőkanál pisztácia

Elkészítése: 

  • Egy tepsi aljára szórjuk a cukrot, majd a megmosott, és felezett barackot, belső felével lefelé, a tepsire sorakoztatjuk. Narancslével meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben, kb 20 percig sütjük. 
  • Ezután a barack felét, 3-4 evőkanál lével a tepsiből, összeturmixoljuk. A tejszínt mézzel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a joghurtot, és a barackpürét is lazán belekavarjuk, éppen csak márványosra. 
  • A krémet egyenletesen eloszlatjuk poharakba, meglocsoljuk egy kevés lével a tepsiből, majd a maradék sült barackkal, és apróra tört pisztáciával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: