2016. május 24., kedd

Zöldborsós avokádókrém (guacamole)


Avokádót gyakran fogyasztunk, a legtöbbször  avokádókrém formájában, pirítóssal. A gyerekek is szeretik, és örülök ennek. Ez is hasonló az egyszerű változathoz, csak most egy picit módosítottam rajta, még több finomság, íz van benne.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 érett avokádó, 
  • 1 zöldhagyma, 
  • 7 dkg zöldborsó, 
  • 1 evőkanál mentalevél, 
  • 0,5 citrom leve, 
  • 2 evőkanál olívaolaj, 
  • 1 cikk fokhagyma, 
  • csípős paprika, vagy csilipehely ízlés szerint
  • só, őrölt bors; 
  • a tálaláshoz: tortilla csipsz.
Elkészítése: 

  • A zöldborsót 4 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, és rögtön jéghideg vízzel teli tálba öntjük. Ezzel megszakítjuk a párolási folyamatot, így a borsó nem lesz túl puha, és megtartja szép zöld színét. 
  • Az avokádót félbevágjuk, a magot kiemeljük, a húsát pedig egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott zöldhagymát, illetve fokhagymát, a szintén apróra vágott mentát, és villával alaposan összedolgozzuk. Sóval, borssal, citromlével, csilivel ízesítjük, és a zöldborsót is belekavarjuk. 
  • Tortilla csipsszel kínáljuk, vagy pedig pirítóssal (diétázók teljes kiőrlésű, vagy maglisztes kenyérrel).

Nincsenek megjegyzések: