A csicseriborsó nagyon finom, és tápláló növény, mégis, a legtöbb ember viszonylag ritkán használja főzéshez. Pedig sokféleképpen felhasználható a konyhában, én általában hummuszt (csicseriborsó pástétom) szoktam készíteni belőle, de ebben a levesben is remekül megállja a helyét.
Leginkább a fehérjetartalma miatt érdemes beiktatni étrendünkbe.
Hozzávalók:
- 80 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 15 dkg spenótlevél
- 15 dkg sütni való kolbász
- 15 dkg tejföl
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 4 evőkanél olaj
- 0,5 dl főzőtejszín (vagy tejföl)
- 2 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- házi ételízesítő
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A csicseriborsót szűrőben átmossuk, lecsöpögtetjük.
- Az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát egy fazékban, 2 evőkanál olajon megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, összepirítjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük kb 1 l vízzel, és fedő alatt, 10-15 percig főzzük. A főzés vége felé ételízesítőt adunk a leveshez.
- Amíg a leves fő, megmossuk a spenótot, és a tejszínnel egy edényben összeforraljuk.
- A kolbászt karikára vágjuk, és a maradék 2 evőkanál olajon, egy serpenyőben megpirítjuk.
- A levest összeturmixoljuk tejföllel, illetve sóval, borssal, és citrmlével ízesítjük.
- Belekavarjuk a tejszínes spenótot, és tálaláskor kolbásszal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése