2016. május 22., vasárnap

Spenótos csicseriborsó leves kolbásszal


A csicseriborsó nagyon finom, és tápláló növény, mégis, a legtöbb ember viszonylag ritkán használja főzéshez. Pedig sokféleképpen felhasználható a konyhában, én általában hummuszt (csicseriborsó pástétom) szoktam készíteni belőle, de ebben a levesben is remekül megállja a helyét.
Leginkább a fehérjetartalma miatt érdemes beiktatni étrendünkbe.

Hozzávalók: 

  • 80 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 15 dkg spenótlevél
  • 15 dkg sütni való kolbász
  • 15 dkg tejföl
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 4 evőkanél olaj
  • 0,5 dl főzőtejszín (vagy tejföl)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • házi ételízesítő
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A csicseriborsót szűrőben átmossuk, lecsöpögtetjük. 
  • Az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát egy fazékban, 2 evőkanál olajon megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, összepirítjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük kb 1 l vízzel, és fedő alatt, 10-15 percig főzzük. A főzés vége felé ételízesítőt adunk a leveshez. 
  • Amíg a leves fő, megmossuk a spenótot, és a tejszínnel egy edényben összeforraljuk. 
  • A kolbászt karikára vágjuk, és a maradék 2 evőkanál olajon, egy serpenyőben megpirítjuk. 
  • A levest összeturmixoljuk tejföllel, illetve sóval, borssal, és citrmlével ízesítjük. 
  • Belekavarjuk a tejszínes spenótot, és tálaláskor kolbásszal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: