2016. május 18., szerda

Rántott csirkecomb uborkás krumplisalátával


Néha hagyományos ételeket is főzök ám :) De némi kanyart azért mindig belecsempészek :D

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirke alsócomb
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 2 narancs vagy citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez
Az uborkás krumplisalátához:

  • 1 kg krumpli
  • 1 uborka
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 3,5 dl húsalaplé (vagy víz és 
  • 4 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál tárkonyos mustár
  • csipetnyi cukor
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A salátához a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
  • Az apróra vágott hagymát 3 evőkanál olajon megpirítjuk. Felöntjük alaplével, almaecettel, illetve mustárral, cukorral, sóval, borssal, és a maradék olajjal összekavarjuk.
  • Nem túl vékony karikára vágjuk a krumplit, majd a salátalébe kavarjuk óvatosan.
  • Az uborkát meghámozzuk, nagyon vékony szeletekre végjuk, és egy tálban kevés sóval összekavarjuk.
  • A krumplit, meg az uborkát 1 órát állni hagyjuk.
  • Közben a húst megsózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk: először lisztve, majd villával felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Bő, forró olajon midnen oldalát ropogósra sütjük, ezután pedig konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
  • A petrezselyemzöldet forró olajba dobjuk, 1-2 perc alat ropogósra sütjük, és papírtörlőre szedjük.
  • Az uborkát kinyomkodjuk, és óvatosan a krumplihoz forgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Tálaláskor a petrezselyemzöldet a húsra helyezzük, és krumplisalátával, illetve cikkekre vágott naranccsal (vagy citrommal) kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: