2016. május 13., péntek

Pillecukor nyársak csokiszósszal


Gyakran tartózkodunk az erdőn, mivel nyaralót építünk, így jól jönnek a szabadtüzön készült ételek. Egyik alkalommal ezt készítettem, édesség gyanánt. Különösen a gyerekek rajongtak érte, de a munkások is szívesen fogyasztották :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg kalács
  • 24 pillecukor
  • 12 nagy eper
  • grillpálcák
A csokiszószhoz:
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg étcsokoládé (a fele lehet tejcsokoládé is)
Elkészítése:

  • A kalácsot előző este kb 2 cm-es kockára felvágjuk, és másnapig kicsit szikkadni hagyjuk.
  • A csokiszószhoz a cukrot egy edényben, 2 evőkanál vízzel felolvasztjuk. Közben ne kavargassuk, hagyjuk amíg folyékony lesz, majd addig főzzük, amíg sötétebb színe lesz (3-4 perc). 
  • Levesszük a tűzről, beleöntjük a hideg tejszínt (vigyázzunk, a forró karamell fröcsköl!), majd visszetesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és kavargatjuk, amíg felolvad.
  • A grillt felmelegítjük, ha fával tüzelünk, akkor megvárjuk, amíg szén lesz.
  • Feltűzdeljük grillpálcákra felváltva a félbevágott epret, a pillecukrot, meg a kalácsot.
  • Rácsra tesszük, és addig grillezzük, amíg a pillecukor olvadni kezd.
  • Csokiszószba mártogatva fogyasztjuk.
Tipp: A csokoládéhoz adhatunk ízlés szerint csilipelyhet, így kapunk csilis csokoládét.

Nincsenek megjegyzések: