2016. április 13., szerda

Zöldborsó leves krumplival, és fekete kenyérrel


Ez a leves, ebben a formában, összeállításban, nagyon elnyerte a tetszésünket. Az adag nem nagy, de ez nem is az a fajta étel, amiből sokat kell enni. Keveset, jót, minőségit :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg fekete kenyér (maglisztes kenyeret használtam)
  • 20 dkg tejföl (vagy 2 dl tejszín)
  • 6 dl zöldségalaplé (vagy víz és házi ételízesítő)
  • 2 hagyma
  • 1 evőkanál vaj (kókuszzsírt használtam)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mentalevél
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk.
  • Kockára vágjuk a kenyeret, majd kevés olajon, serpenyőben, megpirítjuk.
  • A hagymát apróra vágva a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót, megkavargatjuk. Felöntjük alaplével, és 2-3 percig főzzük.
  • A levesből egy kevés borsót kiveszünk, a többit pedig a mentával, meg a tejföllel együtt összeturmixoljuk.
  • Kockára vágott krumplival, a félretett borsóval, illetve kenyérkockával tálaljuk.
  • Mentalevéllel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: