2016. április 19., kedd

Kecseksajtos mediterrán csirkemell




Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell filé
  • 25 dkg padlizsán
  • 15 dkg friss kecskesajt
  • 8 dkg kéksajt
  • 2 piros színű paprika
  • 1 lilahagyma
  • 2 dl húsalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dkg vaj
  • 0,5 citrom
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1 evőkanál oregánólevél (lehet szárított is, 1 teáskanál)
  • petrezselyemlevél
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Összekavarjuk a kétféle morzsolt sajtot oregánóval.
  • Megmossuk, szárazra töröljük a csirkemellet, majd megsózzuk, borsozzuk. Késsel óvatosan beszúrunk a közepén, egy kis "zsebet" készítve a húsnak. Megtöltjük a sajt keverékkel, majd fogvájóval összetűzzük.
  • A zöldségeket megmossuk, és mindeniket karikára felvágjuk (a hagymát meghámozzuk).
  • Egy tűzálló tálban összekavarjuk a 8 cikkre vágott citrommal, köménymaggal, 5 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Felöntjük borral, alaplével, és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megpároljuk.
  • Közben a húst a maradék olajon, meg a vaj keveréken, egy serpenyőben fehéredésig sütjük.
  • A zöldségek sütésének befejezése előtt kb 20 perccel a húst a zöldségek tetejére helyezzük, és együtt készre sütjük.
  • Az ételt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: