2016. április 4., hétfő

Eperleves túrógaluskával


Bár az eper nem az igazi még, mindig megkívánjuk még szezon előtt. Eperszezonban a gyermekeim gyakran kérnek eperlevest, mert nagyon szeretik. Túrógombóccal maga a menyország :)

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 25 dkg tehéntúró
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 3 dl rostos narancslé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • pici őrölt fahéj
  • 2 evőkanál mandula hasáb
  • mentalevél
Elkészítése:
  • Az epret megmossuk, megpucoljuk, darabokra vágjuk, és egy edénybe tesszük.

  • A cukorral, meg a narancslével főni tesszük.

  • Amikor felforrt, a tűzről levesszük, és összeturmixoljuk.

  • A keményítőt elkeverjük a hideg tejszínnel.

  • A leveshez csurgatjuk, majd újraforraljuk.

  • Egy tálban kikavarjuk a túrót mézzel, vaníliával, fahéjjal, meg joghurttal.

  • Két evőkanál segítségével galuskákat formálunk a masszából.

  • Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. 

  • Végül a levest jól behűtjük, majd túrógaluskával, mandulával, mentalevéllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: