2016. április 5., kedd

Avokádós spagetti fetával (reform)



Egy egészséges spagetti változat, nálunk mindneki nagyon szerette. Hétköznapokra kiváló, mert percek alatt elkészül, igazából amíg a tészta megfő, a mártás is elkészül.

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 2 érett avokádó
  • 20 dkg fetasajt
  • 10 dkg natúr olívabogyó
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, őrölt bors
Elkészítése:
  • A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, egy keveset a főzőléből megtartunk.
  • Kétfelé vágjuk az avokádót, a magját kiemeljük, a húsát pedig kiskanállal kikaparjuk.
  • Egy tálban összeturmixoljuk 1 cikk fokhagymával, citromlével, 2 evőkanál olajjal, és bazsalikommal. Sóval, borssal ízesítjük.
  • A maradék olajon, serpenyőben, megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát (1 cikk). Hozzáadjuk az avokádó krémet, 4 evőkanálnyit a tészta főzőlevéből, illetve a spagettit, és összekavarjuk.
  • Tálaláskor megszórjuk apró kockára vágott fetasajttal, frissen őrölt borssal. Kevés olívaolajjal is meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések: