2016. március 23., szerda

Epres-joghurtos zabpehely desszert


Desszert, de egy egészséges reggeli is lehet ez a gyümölcsös, zabpelyhes finomság. Kalória kevés van benne, ellenben vitamin és rost annál több. Tetszés szerint más gyümölccsel is készíthető.

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg eper
  • juharszirup (vagy méz)
  • csokoládéforgács étcsokoládéból
Elkészítése:

  • A tejet egy edényben főni tesszük a zabpehellyel, a zabkorpával, a cukorral, meg a kakaóval. Forrás után 1-2 percig főzzük, majd desszertes poharakba egyenletesen eloszlatjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
  • Az epret megmossuk, darabokra vágjuk, és összekavarjuk a joghurttal, illetve 1-2 evőkanál juharsziruppal.
  • A kihűlt zabkása tetejére kanalazzuk, a tetejét pedig néháy szelet eperrel, csokoládéforgáccsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: