2016. március 18., péntek

Avokádós tavaszi saláta




Hozzávalók 4 személyre: 
  • 1 kígyóuborka
  • 8 retek
  • 1 zöldhagyma 
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 2 avokádó 
  • 4 szelet toast kenyér
  • 2 marék rukkola saláta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só, őrölt bors



Ekészítése: 

  • A zöldségeket alaposan megmossuk. 
  • Az uborkát gyalulóval vékonyra szeleteljük. A retket félbe vágjuk, a zöldhagymát karikára, a lilahagymát vékony szeletekre. Félbevágjuk az avokádót, meghámozzuk, a magját kiemeljük, majd szeletekre vágjuk. 
  • A kenyérszeleteket 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk, és serpenyőben megpirítjuk.
  • Összekavarjuk a maradék olajat balzsamecettel, sóval, illetve őrölt borssal. 
  • A salátát összekavarjuk a zöldségekkel, az öntettel, mellé pedig pirítóst kínálunk.

Nincsenek megjegyzések: