2016. február 1., hétfő

Színes tésztasaláta


Nagyon ízletes, vitaminban gazdag, gyorsan elkészíthető tésztasaláta. Nálunk azilyesmi jöhet bármikor :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 10 dk fekete olívabogyó
  • 5 dkg tökmag
  • 4 piros színű paprika
  • 2 zöld paprika
  • zöld- és piros saláta
A dresszinghez:
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 3 szardella filé
  • 1 cikk fokhagyma
  • 7 evők olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • csipetnyi cukor
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A kétféle paprikát megmossuk, csumáját kiszedjük, mindneiket négyfelé vágjuk, és alufóliával bélelet tepsire sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a felületén fekete pöttyök jelennek meg. Egy edénybe tesszük, lefedjük, és hagyjuk a gőzben puhulni.
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzk, majd leszűrjük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot, és hűlni hagyjuk.
  • A dresszinghez valókat botmixerrel összeturmixoljuk, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  • Lehámozzuk a paprika héját, csíkokra szeljük.
  • Összekavarjuk a kifőtt tésztát sült paprikával, olívabogyóval, darabokra tépkedett salátával, illetve a parmezános öntettel.
  • Száraz serpenyőben pirított ökmaggal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: