2016. január 29., péntek

Zöldséggel sült csirkecombok parmezános gremolátával



Kiérdémelte a kedvenc címet ez az étel. Nálam legalábbis, hiszen megvan minden benne, ami nekem való: szép színes, egészséges, tápláló, laktató, és egyszerűen elkészíthető. De azt hiszem, a család nevében is beszélhetek, mert nagyon ízlett nekik is.

Hozzávalók: 
  • 1 kg csirke alsócomb
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 póréhagyma
  • 2 sárga színű paprika
  • 4 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika 
  • fél teáskanál só

A gremolátához: 
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Egy tálikóban összekavarunk 2 evőkanál olajat citromlével, mézzel, fűszerpaprikával, illetve sóval. 
  • A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk, és ezzel a keverékkel mindeniket alaposan bedörzsöljük. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk, fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Ezután 200 fokos sütőben, 30-35 percig sütjük, majd mellé rakosgatjuk a maradék olajjal (1 evőkanál) összekavart zöldségeket: a paradicsomot félbe, a póréhagymát csíkokra, a paprikát kb 4 cm-es kockára vágva. Sóval, borssal megszórjuk, és 15 percig sütjük a hússal együtt. 
  • Összekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet parmezán sajttal, citromhéjjal, reszelt fokhagymával, és egy kevés sóval, borssal. 
  • Ezzel megszórjuk a sült csirkecombot, és a párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • Tipp: Mellé zödborsós rizsköret illik.



Nincsenek megjegyzések: