2016. január 4., hétfő

Tormás krumpli-brokkoli egytál


Egyszerű, de annál nagyszerűbb hús nélküli fogás. Nagyon szeretjük.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg krumpli héjában előfőzve, 
  • 30 dkg brokkoli, 
  • 1 hagyma vékony karikára vágva, 
  • 2,5 dkg tejföl, 
  • 2 evőkanál vaj, 
  • 1 evőkanál reszelt torma (lehet ecetben eltett is), 
  • só, bors


Elkészítése: 

  • A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben majdnem készre főzzük, majd jéghideg vízbe téve lehűtjük, és leszűrjük. 
  • A krumplit meghámozzuk, 3-5 mm-es karikára vágjuk, és a hagymaszeletekkel együtt vajban ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a brokkolit, 2 percig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. 
  • A tejfölet összekavarjuk tormával, és a brokkolis krumplira locsoljuk.

Nincsenek megjegyzések: