2016. január 1., péntek

Parmezán rudak remoulade-mártással


Egy finom sörkorcsolya, előétel, vagy sós rágcsa. Ezzel a főtt tojással tálalt mártással igazi ínyencség.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 40 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 3 dkg durvára tört pisztácia
  • 1 tojássárgája
  • pici só
A remoulade-mártáshoz:

  • 2,5 dl majonéz
  • 1 dl joghurt
  • 5 dkg savanyú uborka
  • fél kisebb fej hagyma
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1-1 evőkanál apróra vágott petrzselyemzöld és kapor
  • 3 szardellafilé, olajban eltett
  • csipetnyi cukor
  • só, őrölt bors
  • 4 főtt tojás
Elkészítése:

  • A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
  • A tojást keményre főzzük, majd kockára felvágjuk.
  • Enyhén lisztezett felületen 24x24 cm nagyságúra kinyújtjuk, ls megkenjük tojássárgájával. Reszelt sajttal, illetve pisztáciával megszórjuk, picit belenyomkodjuk, ezután rudakra felvágjuk. 180 fokos sütőben pirosra sütjük (12-15 perc).
  • Közben összeturmixoljuk az uborkát, a hagymát, a kapribogyót, a szardellát, meg a fűszereket a majonézzel. Hozzákavarjuk a joghurtot, sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
  • A mártást poharakba kanalazzuk, tetejére tojásdarabokat szórunk, és a sajtos rudak mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: