2015. december 22., kedd

Zöld borsos zölborsóleves



Bátraknak ajánlom ezt a levest, akik szeretik a csípős ételeket. Különleges, gyorsan elkészíthető étel, nekem bejön! :)

Hozzávalók:


  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 5,5 dl zöldségalaplé
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2,5 dl olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 piros színű csilipaprika darabokra vágva (vagy csilipehely)
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 0,5 evőkanál zöldbors
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • fél citrom 

Elkészítése:

  • Először elkészítjük a kétféle ízesített olajat: az olajat két részre osztjuk, az egyik felébe kavarjuk a csilit, a másikba pedig a kurkumát. Mindkettőt felforraljuk, majd félretesszük hűlni.
  • Egy edényben főni tesszük az alaplevet meg a bort. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zöldborsót, és 2 perc főzés után összeturmixoljuk.
  • A zöld borsot porrá zúzzuk (pl mozsárral), majd a liszttel elkevert tejszínnel együtt a levesbe vegyítjük, és hagyjuk felforrni.
  • Citromlével, sóval ízesítjük a levest, és tálaláskor a kétféle olajjal meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések: