Bátraknak ajánlom ezt a levest, akik szeretik a csípős ételeket. Különleges, gyorsan elkészíthető étel, nekem bejön! :)
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 5,5 dl zöldségalaplé
- 2,5 dl fehérbor
- 2,5 dl olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 piros színű csilipaprika darabokra vágva (vagy csilipehely)
- 1,5 evőkanál liszt
- 0,5 evőkanál zöldbors
- 0,5 teáskanál kurkuma
- fél citrom
- só
Elkészítése:
- Először elkészítjük a kétféle ízesített olajat: az olajat két részre osztjuk, az egyik felébe kavarjuk a csilit, a másikba pedig a kurkumát. Mindkettőt felforraljuk, majd félretesszük hűlni.
- Egy edényben főni tesszük az alaplevet meg a bort. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zöldborsót, és 2 perc főzés után összeturmixoljuk.
- A zöld borsot porrá zúzzuk (pl mozsárral), majd a liszttel elkevert tejszínnel együtt a levesbe vegyítjük, és hagyjuk felforrni.
- Citromlével, sóval ízesítjük a levest, és tálaláskor a kétféle olajjal meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése