Ilyen salátát eddig még nem készítettem, de ez rögtön a kedvencem lett. Nagyon finom, és tápláló is, nem szabad kihagyni!
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg garnélarák
- 2 érett avokádó
- 1 mangó
- 1 zöld citrom
- 1 lilahagyma
- 0,5 dl frissen facsart narancslé
- 7 evőkanál olívaolaj
- 3 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- petrezselyemzöld
- csilipehely
- 4 teljes kiőrlésű toast kenyé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- 4 evőkanál olajon, egy serpenyőben, néhány perc alatt megpirítjuk a garnélát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a végén megszórjuk petrezselyemzölddel, és sóval, borssal, illetve citromlével ízesítjük.
- A mangót meghámozzuk, és a magja mentén cikkeket vágunk belőle. Grill serpenyőben megsütjük, a kenyérszeleteket szintén, majd mindkettőt félretesszük.
- Az avokádót meghámozzuk, kockára vágjuk, és rögtön meglocsoljuk citromlével.
- Az öntethez összekavarjuk a narancslevet a maradék olajjal (3 evőkanál), a mézzel, kevés őrölt borssal, illetve csilivel.
- Tálra rendezzük az avokádót, meg a mangót, összeforgatjuk a pikáns öntettel, megszórjuk petrezselyemzölddel, vékony szeletekre vágott lilahagymával, a tetejére pedig néhány garnélarákot helyezünk.
- Mellé kínáljuk a toast kenyeret, a maradék rákot pedig a tetejére pakoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése