2015. december 7., hétfő

Mangó-avokádó saláta garnélával



Ilyen salátát eddig még nem készítettem, de ez rögtön a kedvencem lett. Nagyon finom, és tápláló is, nem szabad kihagyni!

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 20 dkg garnélarák
  • 2 érett avokádó
  • 1 mangó
  • 1 zöld citrom 
  • 1 lilahagyma
  • 0,5 dl frissen facsart narancslé
  • 7 evőkanál olívaolaj 
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál méz 
  • petrezselyemzöld
  • csilipehely
  • 4 teljes kiőrlésű toast kenyé 
  • só, őrölt bors



Elkészítése: 

  • 4 evőkanál olajon, egy serpenyőben, néhány perc alatt megpirítjuk a garnélát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a végén megszórjuk petrezselyemzölddel, és sóval, borssal, illetve citromlével ízesítjük. 
  • A mangót meghámozzuk, és a magja mentén cikkeket vágunk belőle. Grill serpenyőben megsütjük, a kenyérszeleteket szintén, majd mindkettőt félretesszük. 
  • Az avokádót meghámozzuk, kockára vágjuk, és rögtön meglocsoljuk citromlével. 
  • Az öntethez összekavarjuk a narancslevet a maradék olajjal (3 evőkanál), a mézzel, kevés őrölt borssal, illetve csilivel. 
  • Tálra rendezzük az avokádót, meg a mangót, összeforgatjuk a pikáns öntettel, megszórjuk petrezselyemzölddel, vékony szeletekre vágott lilahagymával, a tetejére pedig néhány garnélarákot helyezünk. 
  • Mellé kínáljuk a toast kenyeret, a maradék rákot pedig a tetejére pakoljuk.

Nincsenek megjegyzések: