2015. december 4., péntek

Gombás csirkeleves üvegtésztával



Egy igazi keleti leves kerekedett néhány finom, egészséges hozzávalóból. Amikor fogyasztottuk, olyan volt, mintha egy jó kínaiban ebédeltünk volna :)


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 csirkemell filé
  • 15 dkg üvegtészta
  • 2 vöröshagyma
  • fél brokkoli
  • 4 csiperke gomba
  • 0,5 dl zöld citromlé 
  • 0,6 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1,5 l hús- vagy zöldségalaplé (ennek hiányában víz és házi ételízesítő) 
  • 3 cikk fokhagyma
  • kb 2 teáskanálnyi apróra vágott friss gyömbér
  • petrezselyemzöld
  • opcionális:1-2 evőkanál ázsiai fűszerkeverék és csilipehely

Elkészítése: 

  • A húst megmossuk, és az alaplében 15 perc alatt megfőzzük. Kiszedjük, és a leveshez apróra vágott gyömbért, meg fokhagymát adunk. 
  • A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és a megmosott, szeletekre vágott gombával (ekkor adjuk hozzá az ázsiai fűszert is) együtt a levesben kb 5 percig főzzük. Ízesítjük zöld citromlével, szójaszósszal. 
  • A tésztát egy edénybe tesszük, forrásban lévő vízzel leöntjük, 5-10 percig állni hagyjuk, ezután leszűrjük. 
  • Egy serpenyőben, forró kókuszzsíron megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd papírtörlőre kiszedjük. 
  • A levest üvegtésztával tálaljuk, ropogós hagymával, és petrezselyemzölddel ( csípősebb ízért csilipehellyel) megszórva.


Nincsenek megjegyzések: