Egy igazi keleti leves kerekedett néhány finom, egészséges hozzávalóból. Amikor fogyasztottuk, olyan volt, mintha egy jó kínaiban ebédeltünk volna :)
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csirkemell filé
- 15 dkg üvegtészta
- 2 vöröshagyma
- fél brokkoli
- 4 csiperke gomba
- 0,5 dl zöld citromlé
- 0,6 dl szójaszósz
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1,5 l hús- vagy zöldségalaplé (ennek hiányában víz és házi ételízesítő)
- 3 cikk fokhagyma
- kb 2 teáskanálnyi apróra vágott friss gyömbér
- petrezselyemzöld
- opcionális:1-2 evőkanál ázsiai fűszerkeverék és csilipehely
Elkészítése:
- A húst megmossuk, és az alaplében 15 perc alatt megfőzzük. Kiszedjük, és a leveshez apróra vágott gyömbért, meg fokhagymát adunk.
- A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és a megmosott, szeletekre vágott gombával (ekkor adjuk hozzá az ázsiai fűszert is) együtt a levesben kb 5 percig főzzük. Ízesítjük zöld citromlével, szójaszósszal.
- A tésztát egy edénybe tesszük, forrásban lévő vízzel leöntjük, 5-10 percig állni hagyjuk, ezután leszűrjük.
- Egy serpenyőben, forró kókuszzsíron megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd papírtörlőre kiszedjük.
- A levest üvegtésztával tálaljuk, ropogós hagymával, és petrezselyemzölddel ( csípősebb ízért csilipehellyel) megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése