2015. december 15., kedd

Egzotikus vadrizs saláta


Szívesen fogyasztanám gyakrabban ezt a salátát, mert nagyon-nagyon finom. A rizset így vettem, vegyesen, nagyobb üzletekben kapható. És megéri használni.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg barna-, vörös-, és vadrizs vegyesen 
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott) 
  • 20 dkg érlelt sajt
  •  8 dkg vékonyra szelt szalámi 
  • 2 kisebb lilahagym, 
  • 7 dkg aszalt paradicsom olajban eltéve 
  • 1 körte
  • 1-1 marék menta és petrezselyemzöld
  • 5 evőkanál citromlé 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • só, őrölt bors
  •  ételízesítő

Elkészítése: 

  • A háromféle rizset összekavarjuk, és kb háromszoros mennyiségű vízben, 40-45 perc alatt megfőzzük. 
  • Meghámozzuk a lilahagymát, vékony szeletekre felvágjuk, a paradicsomot pedig lecsöpögtetjük, és darabokra vágjuk. 
  • A körtét megmossuk, falatnyi szeletekre vágjuk, és egy kevés citromlével meglocsoljuk.
  •  A borsót forró vízben 3-5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és jéghideg vízzel teli tálba tesszük, hogy a főzési folyamat megálljon. 
  • Egy tálikóban összekavarjuk a citromlevet 4 evőkanálnyi paradicsomos olajjal, meg az olívaolajjal, illetve 0,75 dl ételízesítős vízzel. Erőteljesen megsózzuk és borsozzuk. 
  • A rizset egy nagyobb tálban összevegyítjük zöldborsóval, paradicsommal, lilahagymával, meg körtével. Rálocsoljuk a salátalevet, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, összekavarjuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 
  • Sajtforgácsokkal, és néhány szelet szalámival díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: