Szívesen fogyasztanám gyakrabban ezt a salátát, mert nagyon-nagyon finom. A rizset így vettem, vegyesen, nagyobb üzletekben kapható. És megéri használni.
Hozzávalók:
- 25 dkg barna-, vörös-, és vadrizs vegyesen
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 20 dkg érlelt sajt
- 8 dkg vékonyra szelt szalámi
- 2 kisebb lilahagym,
- 7 dkg aszalt paradicsom olajban eltéve
- 1 körte
- 1-1 marék menta és petrezselyemzöld
- 5 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
- ételízesítő
Elkészítése:
- A háromféle rizset összekavarjuk, és kb háromszoros mennyiségű vízben, 40-45 perc alatt megfőzzük.
- Meghámozzuk a lilahagymát, vékony szeletekre felvágjuk, a paradicsomot pedig lecsöpögtetjük, és darabokra vágjuk.
- A körtét megmossuk, falatnyi szeletekre vágjuk, és egy kevés citromlével meglocsoljuk.
- A borsót forró vízben 3-5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és jéghideg vízzel teli tálba tesszük, hogy a főzési folyamat megálljon.
- Egy tálikóban összekavarjuk a citromlevet 4 evőkanálnyi paradicsomos olajjal, meg az olívaolajjal, illetve 0,75 dl ételízesítős vízzel. Erőteljesen megsózzuk és borsozzuk.
- A rizset egy nagyobb tálban összevegyítjük zöldborsóval, paradicsommal, lilahagymával, meg körtével. Rálocsoljuk a salátalevet, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, összekavarjuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
- Sajtforgácsokkal, és néhány szelet szalámival díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése