Családom nagyon szereti a vaníliakrémes süteményeket, és ezt is mindig szívesen fogyasztják.
A recept itt található, de mivel több mindenen változtattam ebben az esetben, így beírom a recepet ehhez a süteményhez igazítva.
Hozzávalók:
- 70-80 dkg alma
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál tej
- fél teáskanál sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukorral
- 7 dl tej
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
- A tojássárgáját elkeverjük liszttel, tejjel, sütőporral, vaníliás cukorral.
- A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a masszába forgatjuk.
- Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, cikkekre vágjuk (mindenik almát 8 cikkre) és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe sorakoztatjuk.
- Ráöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjüg (tűpróbáig).
- A süteményt langyosra hűtjük, tetejére helyezünk egy tálat és a segítségével óvatosan megfordítjuk, a tepsiből keborítjuk. Most az almák lesznek felül.
- A tejből és pudingporból pudingot főzünk, az almák tetejére öntjük, és kihűtjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, a tetejére simítjuk, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése