2015. december 6., vasárnap

Almás-vaníliás kocka


Családom nagyon szereti a vaníliakrémes süteményeket, és ezt is mindig szívesen fogyasztják.
A recept itt található, de mivel több mindenen változtattam ebben az esetben, így beírom a recepet ehhez a süteményhez igazítva.

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg alma
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál tej
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukorral
  • 7 dl tej
  • 2 dl habtejszín
Elkészítése:

  • A tojássárgáját elkeverjük liszttel, tejjel, sütőporral, vaníliás cukorral.
  • A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a masszába forgatjuk.
  • Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, cikkekre vágjuk (mindenik almát 8 cikkre) és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe sorakoztatjuk.
  • Ráöntjük a masszát, és 180 fokon 20-25 percig sütjüg (tűpróbáig).
  • A süteményt langyosra hűtjük, tetejére helyezünk egy tálat és a segítségével óvatosan megfordítjuk, a tepsiből keborítjuk. Most az almák lesznek felül.
  • A tejből és pudingporból pudingot főzünk, az almák tetejére öntjük, és kihűtjük.
  • A tejszínt kemény habbá verjük, a tetejére simítjuk, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: