Nálunk a családban ez az egyik kedvenc sütemény, bár nálunk nemigen van olyan süti, amit ne ennénk szívesen :)
Hozzávalók:
- 5 tojás,
- 18 dkg cukor,
- 18 dkg liszt;
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 dl rum
- 4 evőkanál őrölt dió
- 2 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 3-4 evőkanál házi baracklekvár
Elkészítése:
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekavarjuk a tojássárgáját, majd a lisztet. A tésztát kis méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük (végezzünk tűpróbát).
- Miután kihűlt, a piskóta tetejét levágjuk (kb 2 cm-t), egy tálba morzsoljuk, rummal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a porcukorral kikavart vajat, kakaót, darált diót, és alaposan kikavarjuk.
- A piskótát vékonyan megkenjük lekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a krémet.
- A mázhoz a tejet felforrósítjuk, majd a többi hozzávalót belekavarjuk. Ezután a krémre simítjuk, majd miuátn megdermedt, szeleteljük.
1 megjegyzés:
Hayırlı akşamlar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Megjegyzés küldése