2015. november 5., csütörtök

Garnélás szendvics


Ilyen luxusszendvicset reggeliztünk a minap. Szívesen fogyasztották a gyermekek is, főként a lányomnak, és nekem ízlett, úgy látszik, ez ilyen csajos szendvics :) Azért ajánlom férfiaknak is, mert igazi ínyencség. Könnyű, finom, és tápláló.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg garnélarák (fagyasztott)
  • 2 sárgarépa
  • 2 lilahagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
  • 1 evőkanál kókuszzsír 
  • 4 evőkanál olívaolaj 
  • 1 evőkanálnyi petrezselyemzöld
  • citromlé
  • néhány szem kapribigyó (ocionális)
  • só. frissen őrölt bors
  • 4 tojás
  • 2 kisebb, teljes kiörlésű bagett
Elkészítése:

  • Egy serpenyőben, 1-1 evőkanál zsír-olaj keveréken pirítani kezdjük a rákot.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és néhány perc alatt, kavargatva megpirítjuk.
  • Citromlével ízesítjük, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • A répát meg a hagymát meghámozzuk, előbbit vékony karikára, az utóbbit pedig vékony szeletekre vágjuk. Összekavarjuk joghurttal, 2 evőkanál olajjal (2 evőkanál), illetve sóval és borssal ízesítjük.
  • A maradék olívaolajon (1 evőkanál) megsütjük a tükörtojásokat, sózzuk, borsozzuk.
  • Kenyérpirítóban félbevágott bagettet pirítunk. Először zöldség-keveréket rakunk rá, majd néhány sült garnélát, végül pedig tükörtojást.
  • Petrezselyemzölddel, borssal megszórhatjuk, mellé kínálhatunk néhány szelet citromot.

Nincsenek megjegyzések: