2015. október 1., csütörtök

Céklás túrókrém


A juhtúrót nagyon szeretjük, mindne formában, minden mennyiségben. Sült céklával is nagyon finom (most rengeteg cékla van a kertben), változatossá tehetjük a reggeliket, tízóraikat.

Hozzávalók: 
  • 30 dkg juhtúró
  • 1 kisebb céklagumó (kb 10 dkg tisztítva) 
  • 5 evőkanál zsírszegény joghurt
  • 2-3 teáskanál mustár
  • 2 kisebb cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj 
  • 1-2 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 csapott teáskanál méz
  • kevés metélőhagyma (snidling)
  • őrölt bors



Elkészítése: 

  • A céklát megmossuk, és héjastól alufóliába csomagoljuk. 200 fokos sütőben, tepsire téve, kb 40 perc alatt megpároljuk. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és lereszeljük. 
  • Egy tálban összeturmixoljuk az összes hozzávalót, majd mézzel és mustárral tetszés szerint ízesítjük, hogy a kellőképpen beállítsuk az édes-savanykás ízt. T
  • eljes kiörlésű kenyérrel, metélőhagymával megszórva fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: