2015. szeptember 20., vasárnap

Sajtos póréhagyma leves lenmaggal


Finom, kerti, bió póréhagymából készült, sógornőm kertjében termett. Rögtön egyszerű, gyors, egészésges ebédet készítettem belőle :)

Hozzávalók 4 személyre: 
  • 30 dkg póréhagyma
  • 20 dkg krumpli
  • 5 dkg parmezán sajt (vagy füstölt sajt)
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • házi ételízesítő
  • kevés lenmag
  • 4 szelet teljes kiörlésű kenyér
  • 1 evőkanál kókuszzsír 

Elkésztése: 


  • Egy edényben kókuszzsírt forrósítunk. 
  • A póréhagyma zöld részét levágjuk, a többit karikára vágjuk, majd a zsiradékon néhány percig kavargatva pároljuk. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, ételízesítőt, és felöntjük 1,5 l vízzel. 
  • Amikor a krumpli megfőtt, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, összeturmixoljuk, majd tejszínnel gazdagítjuk, és felforraljuk. 
  • Ízlés szerint sózzuk, majd pirítós kenyérrel, lenmaggal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: