Sóska egész nyáron van a kertemben. Igaz, hogy nem izgalmas alapanyag, de nagyon jó hatással van az egészségünkre, így néha nem árt egy-két egyszerű sóskás ételt összedobni.
Ez a leves gyors, könnyű, egészséges, és finom kategória.
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 marék sóskalevél
- 1 hagyma
- 1 nagyobb méretű krumpli
- 2,5 dkg kókuszzsír
- 7,5 dl húsalaplé
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 0,5 dl fehérbor
- 3 evőkanál ecet
- 4 tojás
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy edényben kókuszzsírt melegítünk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáaduk a hámozott, kockára vágott krumplit, kavargatva kissé megpirítjuk, majd felöntjük borral, és addig főzzük, amíg a bor elpárolog. Felöntjük alaplével, és 15 percig főni hagyjuk.
- Beleszórjuk a megmosott, darabokra tépkedett sóskát, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Tejszínt adunk hozzá, összeforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük.
- Egy nagyobb edényben 1,5 l vizet forralunk ecettel, meg 1 teáskanál sóval.
- A tojásokat egyenként felütjük egy tálikóban, vigyázva, hogy egyben maradjon a sárgája. Forrásban lévő vízbe csúsztatjuk és mérsékelt tüzön 4 percig főzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, majd a levessel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése