2015. augusztus 19., szerda

Sóskaleves posírozott tojással


Sóska egész nyáron van a kertemben. Igaz, hogy nem izgalmas alapanyag, de nagyon jó hatással van az egészségünkre, így néha nem árt egy-két egyszerű sóskás ételt összedobni.
Ez a leves gyors, könnyű, egészséges, és finom kategória.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 marék sóskalevél
  • 1 hagyma 
  • 1 nagyobb méretű krumpli
  • 2,5 dkg kókuszzsír
  • 7,5 dl húsalaplé 
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 0,5 dl fehérbor 
  • 3 evőkanál ecet 
  • 4 tojás 
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Egy edényben kókuszzsírt melegítünk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáaduk a hámozott, kockára vágott krumplit, kavargatva kissé megpirítjuk, majd felöntjük borral, és addig főzzük, amíg a bor elpárolog. Felöntjük alaplével, és 15 percig főni hagyjuk. 
  • Beleszórjuk a megmosott, darabokra tépkedett sóskát, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Tejszínt adunk hozzá, összeforraljuk, sóval, borssal fűszerezzük. 
  • Egy nagyobb edényben 1,5 l vizet forralunk ecettel, meg 1 teáskanál sóval. 
  • A tojásokat egyenként felütjük egy tálikóban, vigyázva, hogy egyben maradjon a sárgája. Forrásban lévő vízbe csúsztatjuk és mérsékelt tüzön 4 percig főzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, majd a levessel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: