Elsőre szokatlannak tűnhet, hogy olívabogyó van a csokoládés süteményben. Igazából csak a tetején van, és nem kell félni, mert igazán finom. Megéri kipróbálni :)
Hozzávalók:
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 6,5 dkg vaj (plusz egy kevés a formák kikenéséhez)
- 5 dkg liszt
- 5 dkg barnacukor (plusz 1-2 evőkanálnyi a formákhoz)
- 2,5 dkg fekete olívabogyó (mag nélkül)
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- fél csapott teáskanál sütőpor
A gyümölcsszószhoz:
- 30 dkg vegyes erdei gyümölcs: szeder, málna, áfonya (lehet fagyasztott is)
- 4-5 evőkanál barnacukor
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Négy szufléformát kivajazunk, és cukorral megszórjuk.
- A csokoládét a vajjal együtt, mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
- Egy tálban kikavarjuk a tojást, a tojássárgáját, meg a cukrot, hozzáadjuk a csokis masszát, majd a sütőporos lisztet is belekavarjuk.
- A tésztát a formába töltjük, a tetejét pedig kirakjuk vékony szeletekre vágott olívabogyóval. 18-20 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni, és kiborítjuk.
- Közben egy edényben a gyümölcsöket (ha fagyasztott, nem szükséges előtte kiolvasztani) a cukorral 5-10 percig főzzük, majd a szószt a sütemény mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése