2015. július 26., vasárnap

Darált húsos palacsinta karamellizált hagymával, céklával, és kecskesajttal


Nagyon megszerettem ezt az ételt, szóval ő a legújabb kedvencem. Nagyon finom, laktató, a céklát is nagyon szeretem, meg a palacsintát is, szóval számomra tökéletes étel :)
Talán elsőre furcsának tűnhet, de egyáltalán nem az. Igaz, picit macerás az elkészítése,de nagyon ajánlom, egy izgalmas, különleges étel.

Hozzávalók (4 szemléyre): 

A palacsintához: 
  • 15 dkg liszt 
  • 3 dl tej 
  • 4 tojás 
  • 5 dkg vaj 
  • petrezselyemzöld 
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 
  • 25 dkg darált sertéshús (pl comb)
  • 25 dkg tejföl 
  • 20 dkg friss kecskesajt 
  • 20 dkg fetasajt 
  • 2 főtt céklagumó 
  • 2 hagyma 
  • 1,5 dl tej 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 1 evőkanál balzsamecet 
  • 3 teáskanál olaj
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 
  • A palacsintához a tojásokat egy tálban villával felverjük, majd tejjel, liszttel, csipentyi sóval, és 5 olvasztott vajjal csomómentesre kavarjuk. Egy serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat. 
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
  • A hagymát szeletekre vágva, a serpenyőben, 1 teáskanálnyi olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot, és kavargatjuk, amíg egy kissé karamellizálódik. Felöntjük ecettel, 1 dl vízzel, majd addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. 
  • Ezután a serpenyőből kiszedjük, a maradék olajat (2 teáskanál) felhevítjük, és kavargatva megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, és borsozzuk majd belekavarjuk az apró kockára vágott céklát, a karamellizált hagymát, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet. 
  • Egy tálban összekavarjuk a morzsolt kecskesajtot tejföllel, és tejjel. 
  • A palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel (kb 3 evőkanálnyi), mindenikre egy-egy evőkanálnyi sajtos tejfölet teszünk, kevés fetasajtot morzsolunk rá. majd felcsavarjuk. 
  • Egy 15x25 cm-es sütésálló tálba sorakoztatjuk a palacisntákat, a tetejére szórjuk a maradék fetasajtot, a maradék tölteléket, illetve a maradék tejfölet. 
  • Sütőben kb 5 percig pirítjuk, majd forrón, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: