Egyszerű, ám nagyszerű főétel. A hús zöldséggel párosítva nemcsak hogy finomabb, de könnyen is emészthető, vitaminban gazdag. És persze látványra sem utolsó, igazán kellemes látvány a szemnek ez a színpompás fogás :)
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésszűz
- 15 dkg brokkoli
- 15 dkg retek
- 12 újrépa
- 10 dkg zöldborsó
- 8 dkg vaj
- 65 ml főzőtejszín
- 1 csokor snidling
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír (olívaolaj)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 60 fokra.
- A húst kb másfél ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sóval és borssal megszórjuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húst mindkét oldalán 6 percig sütjük. Kiszedjük, melegen tartjuk, a visszamaradt zsiradékot felöntjük 3 evőkanálnyi vízzel, és felfőzzük.
- A brokkolit rózsáira szedjük, a retket megpucoljuk, a répát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk.
- A retket, a brokkolit, meg a borsót vízben röviden előfőzzük (3-4 perc), majd leszűrjük, és jéghideg vízzel teli tálba szedjük, hagyjuk kihűlni.
- A répát egy edényben 5 evőkanálnyi vízzel , a vaj felével, meg kevés sóval kb 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
- Az összes zöldséget a visszamaradt pecsenyelében felfőzzük, hozzáadjuk a maradék vajat, meg a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Összeforraljuk.
- A szűzérméket a párolt zöldségekkel, meg a tejszínes szósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése