2015. június 22., hétfő

Zöldséges szűzérmék


Egyszerű, ám nagyszerű főétel. A hús zöldséggel párosítva nemcsak hogy finomabb, de könnyen is emészthető, vitaminban gazdag. És persze látványra sem utolsó, igazán kellemes látvány a szemnek ez a színpompás fogás :)

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésszűz
  • 15 dkg brokkoli
  • 15 dkg retek
  • 12 újrépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 8 dkg vaj
  • 65 ml főzőtejszín
  • 1 csokor snidling
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír (olívaolaj)
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • Előmelegítjük a sütőt 60 fokra.
  • A húst kb másfél ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sóval és borssal megszórjuk.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húst mindkét oldalán 6 percig sütjük. Kiszedjük, melegen tartjuk, a visszamaradt zsiradékot felöntjük 3 evőkanálnyi vízzel, és felfőzzük.
  • A brokkolit rózsáira szedjük, a retket megpucoljuk, a répát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk.
  • A retket, a brokkolit, meg a borsót vízben röviden előfőzzük (3-4 perc), majd leszűrjük, és jéghideg vízzel teli tálba szedjük, hagyjuk kihűlni.
  • A répát egy edényben 5 evőkanálnyi vízzel , a vaj felével, meg kevés sóval kb 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
  • Az összes zöldséget a visszamaradt pecsenyelében felfőzzük, hozzáadjuk a maradék vajat, meg a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Összeforraljuk.
  • A szűzérméket a párolt zöldségekkel, meg a tejszínes szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: