2015. június 15., hétfő

Színes fűszersaláta


Nemcsak színeiben üdítő ez a saláta, de a benne rejlő friss fűszereknek köszönhetően igen ízletes.
Sőt, ki merem jelenteni, a legfinomabb salátáták egyike, amit valah kóstoltam. Szóval, ez a nagyszerű saláta mostantól az egyik kedvencem.
A zöldségeket (az uborka kivételével), fűszereket, frissen szedtem a kertemből :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 dl kefír
  • 2 marék vegyes saláta (zöld, lila, sima, fodros, rukkola stb)
  • 1 marék laboda
  • 1 salátauborka
  • 3 zöldhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mák
  • 2 evőkanál tárkonylevél
  • 2 evőkanál kerti zsázsa
  • 2 evőkanál mentalevél
  • 1 evőkanál kapor
  • 12 szál metélőhagyma (snidling)
  • 2 teáskanál méz
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A mákot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, félretesszük hűlni.
  • Az öntethez összekavarjuk a kefírt mézzel, olajjal, mákkal, és citromlével. Sóval, borssal fűszerezzük.
  • Megmossuk az uborkát, majd zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. 
  • A zöldhagymát karikára vágjuk, a snidlinget apróra. 
  • Megmossuk, és darabokra tépkedjük a salátát, a labodát, majd egy nagy tálban összekavarjuk a zöldfűszerekkel, az uborkával, a kétféle hagymával, illetve az öntettel.
  • Tálra szedjük, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: