2015. május 16., szombat

Paradicsom-olíva és avokádó-paprika bruschetta


Egyik kedvenc reggelink az olasz bruschetta, nagyon gyakran készítek reggelire, mert bármikor szívesen fogyasztjuk. Ez két izgalmas bruschetta-változat, mindkettő nagyon finom, és gyorsan elkészíthető. Egészséges, királyi falatok reggelire :)

Hozzávalók:

Paradicsomos-olívás:

  • 25 dkg koktélparadicsom (sárga, piros vegyesen)
  • 15 dkg fekete olívabogyó (mag nélkül)
  • 8 szelet teljes kiörlésű pirítós
  • 7 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál kapribogyó (elmaradhat)
  • 3 evőkanál bazsalikomlevél
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Apróra vágjuk a fokhagymát, meg a bazsalikomot.
  • Az olívabogyót, a fokhagymát, 1 evőkanál bazsalikomot, a kapribogyót 5 evőkanál olajjal összeturmixoljuk. Borssal ízesítjük.
  • Negyedekre vágjuk a megmosott paradicsomot, majd összekavarjuk a maradék olajjal, bazsalikommal, és sóval, borssal ízesítjük.
  • A kenyérszeleteket megpirítjuk,megkenjük az olíva krémmel, és paradicsomot halmozunk rá.

Avokádó-paprika:

  • 2 érett avokádó
  • 20 dkg piros színű paprika
  • 8 kisebb szelet rozskenyér
  • 4 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál ánizs
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Az avokádót meghámozzuk, majd az apróra vágott fokhagymával, citromlével, és 2 evőkanál olajjal, villával alaposan összetörjük.
  • A paprikát megmossuk, nagyon apróra vágjuk.
  • Megpirítjuk a kenyérszeleteket, avokádókrémmel megkenjük, a tetejére paprikát halmozunk.
  • Ánizzsal, sóval, meg borssal megszórjuk, a maradék olajjal meglocosljuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: