Egyik kedvenc reggelink az olasz bruschetta, nagyon gyakran készítek reggelire, mert bármikor szívesen fogyasztjuk. Ez két izgalmas bruschetta-változat, mindkettő nagyon finom, és gyorsan elkészíthető. Egészséges, királyi falatok reggelire :)
Hozzávalók:
Paradicsomos-olívás:
- 25 dkg koktélparadicsom (sárga, piros vegyesen)
- 15 dkg fekete olívabogyó (mag nélkül)
- 8 szelet teljes kiörlésű pirítós
- 7 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál kapribogyó (elmaradhat)
- 3 evőkanál bazsalikomlevél
- 1 cikk fokhagyma
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Apróra vágjuk a fokhagymát, meg a bazsalikomot.
- Az olívabogyót, a fokhagymát, 1 evőkanál bazsalikomot, a kapribogyót 5 evőkanál olajjal összeturmixoljuk. Borssal ízesítjük.
- Negyedekre vágjuk a megmosott paradicsomot, majd összekavarjuk a maradék olajjal, bazsalikommal, és sóval, borssal ízesítjük.
- A kenyérszeleteket megpirítjuk,megkenjük az olíva krémmel, és paradicsomot halmozunk rá.
Avokádó-paprika:
- 2 érett avokádó
- 20 dkg piros színű paprika
- 8 kisebb szelet rozskenyér
- 4 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 cikk fokhagyma
- 2 teáskanál ánizs
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Az avokádót meghámozzuk, majd az apróra vágott fokhagymával, citromlével, és 2 evőkanál olajjal, villával alaposan összetörjük.
- A paprikát megmossuk, nagyon apróra vágjuk.
- Megpirítjuk a kenyérszeleteket, avokádókrémmel megkenjük, a tetejére paprikát halmozunk.
- Ánizzsal, sóval, meg borssal megszórjuk, a maradék olajjal meglocosljuk, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése