2015. május 15., péntek

Háromszínű grízgaluska leves


Érdemes időnként kicsit változatosabbá tenni a megszokott leveseket, a galuska leves például így sokkal izgalmasabb, érdekesebb. Gyorsan, könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzadara (gríz)
  • 11 dkg vaj + 1 evőkanál
  • 2 tojás
  • 1 liter erős marhahús alaplé (csirke is lehet)
  • 3-4 evőkanál metélőhagyma (snidling)
  • 2 teáskanál spenótpüré
  • 1 teáskanál paradicsompüré (konzerv)
  • só, bors, őrölt szerecsendió

Elkészítése:

  • A vajat habosra kavarjuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, majd belekavarjuk a grízet.
  • A masszát három részre osztjuk.
  • Az első részt simán hagyjuk, a másodikba belekavarjuk a paradicsomot, a harmadik részbe pedig a spenótot. Fóliával letakarjuk, és 10-15 percig állni hagyjuk.
  • A húslevest felfőzzük egy evőkaálnyi vajjal, majd evőkanállal a masszából galuskákat szaggatunk a levesbe. Felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és 10 percig állni hagyjuk.
  • Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.

Nincsenek megjegyzések: