Érdemes időnként kicsit változatosabbá tenni a megszokott leveseket, a galuska leves például így sokkal izgalmasabb, érdekesebb. Gyorsan, könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara (gríz)
- 11 dkg vaj + 1 evőkanál
- 2 tojás
- 1 liter erős marhahús alaplé (csirke is lehet)
- 3-4 evőkanál metélőhagyma (snidling)
- 2 teáskanál spenótpüré
- 1 teáskanál paradicsompüré (konzerv)
- só, bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
- A vajat habosra kavarjuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, majd belekavarjuk a grízet.
- A masszát három részre osztjuk.
- Az első részt simán hagyjuk, a másodikba belekavarjuk a paradicsomot, a harmadik részbe pedig a spenótot. Fóliával letakarjuk, és 10-15 percig állni hagyjuk.
- A húslevest felfőzzük egy evőkaálnyi vajjal, majd evőkanállal a masszából galuskákat szaggatunk a levesbe. Felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és 10 percig állni hagyjuk.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése