2015. március 23., hétfő

Sajtos-spenótos tekercs (reform)



Szeretem ezt az időszakot, amikor találni a piacon friss spenótot. Mellé mindig vásárolok finom házi sajtot, nekem ez a kettő együtt jár :) Lepény, pizza, tekercs..ezzel a kombinációval minden tökéletes számomra. Ezt már csak egy kis erdei gombával lehet majd fokozni..nyáron.
Hasonló finomság ez a lepény, mely egyik nagy kedvencem.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 3,5 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 teáskanál só
  • 20 dkg kenyérliszt
  • 30 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 10 g szárított élesztő
A töltelékhez:
  • 15 dkg friss juhsajt (vagy kecskesajt, tehénsajt)
  • 10 dkg spenót
  • 10 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 2-3 zöldhagyma
  • kevés só
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

  • Megmossuk a spenótot, a szárait leszakítjuk, hagyjuk lecsöpögni. A zöldhagymát is megmossuk, karikára vágjuk zöldjével együtt.
  • A tésztához valókat összegyúrjuk, majd dagasztógéppel vagy kenyérsütőgéppel tésztává dagasztjuk.
  • Letakarva a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk.
  • A tésztát megkenjük olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk karikára vágott zöldhagymával, rámorzsoljuk a sajtot, illetve kirakjuk spenóttal. Picit megsózzuk, és felcsavarjuk.
  • Kb két ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk a tekercset, és sütőpapíros tepsire helyezzük. 
  • További 20 percig kelni hagyjuk, majd lekenjük villával elhabart tojással, és 200 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: