Aki szereti a különlegesebb falnivalókat, annak ajánlom ezt az ételt. Nemcsak ünnepre, vagy vendégváráshoz ideális, hanem csak úgy, egyszerűen, hétköznapi kényeztetésnek is :)
Hozzávalók
(12 darabhoz):
- 20 dkg liszt
- 10 dkg jó minőségű vaj + egy kevés a formák kikenéséhez
- 3 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 tojássárgája
- 1 csapott teáskanál só
- csipetnyi cukor
- 12 teáskanálnyi száraz hüvelyes (bab vagy lencse)
A töltelékhez:
- 12,5 dkg füstölt hal
- 5 evőkanál krémsajt
- 4 retek
- 3 evőkanál kaviár
- 2 evőkanál reszelt torma
- petrezselyemzöld
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Ezután a tésztát 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és 12 kört) 6 cm-es) kivágunk. 12 kisebb kerek sütőformát vajjal kikenünk, majd mindenikbe egy-egy tásztakört finoman belenyomkodunk. A tésztákra egy-egy darab sütőpapírt helyezünk, elosztjuk rajta a szárazbabot, és 200 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.
- A sütőpapírt a babbal eltávolítjuk, és a tésztát óvatosan kiemeljük a formákból.
- Kikavarjuk a krémsajtot tormával, illetve sóval, borssal ízesítjük. Fél evőkanálnyi adagokat simítunk a kosárkákba, kirakjuk vékony szeletekre vágott retekkel, darabokra tépkedett haldarabokkal, és kaviárt helyezünk a tetejére.
- Petrezselyemzölddel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése