2015. február 7., szombat

Langyos csoki-málna tortácskák


Még mindig található jócskán nyári gyümölcs a fagyasztómban, ilyenkor nagyon szeretem felhasználni. Ez egy érdekes, egyszerűen elkészíthető sütemény, melyet nálunk az egész család nagyon szeretett.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 20 dkg málna (fagyasztott)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 8 dkg őrölt mandula
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 tasak csokoládés pudingpor 
  • 1 tasak sütőpor (10 g)
  • 4 tojás
  • 2 dl olaj
  • 0,5 dl almalé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kakaópor és porcukor a szóráshoz
A vaníliakrémhez:
  • 0,5 l tej
  • 4 dkg cukor
  • fél tasak vaníliás pudingpor
  • fél teáskanál vanília aroma

Elkészítése:

  • A tejcsokoládét lereszeljük, vagy apróra zúzzuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses sütő esetében 160 fok).
  • Egy tálban összekavarjuk a lisztet, a pudingport, a mandulát, a sütőport, meg a csokireszeléket.
  • Az egész tojásokat, az almalét, a cukrot, meg a vaníliát turmixgépbe (blender) öntjük, és 1 percig habosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd a lisztes keveréket is adagonként beleturmixoljuk. A málna felét egy kanállal hozzákavarjuk.
  • Az étcsokoládét mikróban, vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
  • A masszát szufléformákba, vagy muffinformába adagoljuk, és mindenik tetejére egy-egy fél teáskanálnyi olvasztott csokoládét csurgatunk.
  • Előmelegített sütőben, 35 perc alatt megsütjük.
  • Ezalatt elkészítjük a szószt: elkeverjük egy edényben a pudingport, a cukrot, meg a vaníliát egy kevés tejjel, majd beleöntjük a többit, és lassú tüzön, állandóan kavargatva, krémes állagúra főzzük.
  • Tálaláskor a tortácskát megszórjuk porcukorral, kakaóporral, málnával díszítjük, és mellé vaníliaszószt kínálunk.

Nincsenek megjegyzések: